Novice spletnega mesta

Protokol za izvajanje študijskega procesa na VŠGI Kranj

Protokol za izvajanje študijskega procesa na VŠGI Kranj

by Gregor Cilenšek -
Number of replies: 0

Študijski proces v času pandemije poteka v prilagojeni obliki. Predavanja potekajo na dva načina (način izvajanja je določen na urniku pri vsakem predmetu):

  • v živo na šoli in se hkrati predvajajo preko aplikacije MS Teams.
  • na daljavo preko aplikacije MS Teams.

V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2  je vstop v prostore šole (za vse osebe starejše od 15 let) dovoljen pod PCT pogoji.

Študenti, ki niste cepljeni in virusa SARS-CoV-2 niste preboleli, se morate 2-krat tedensko v enakih presledkih testirati s HAG testi za samotestiranje v prostorih šole (referat). Študentom pripada 5 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih dobite v lekarni ob predložitvi osebne izkaznice, kartice zdravstvenega zavarovanja in študentske izkaznice oz. potrdila o vpisu. Testiranje se bo izvajalo pred predavanji, ki bodo potekala na šoli, od 15. do 17. ure. Po samotestiranju ste dolžni izpolniti evidenčni list, ki ga podpiše in potrdi pooblaščena oseba za izvedbo presejalnih testov. Evidenčni list boste dobili v šoli in ga izpolnite pri vsakem testiranju (hranite ga pri sebi in ga nosite s seboj na predavanja). V primeru, da na tovrstno testiranje ne pridete, lahko prinesete antigenski test iz zdravstvenega doma.

Udeleženci študijskega procesa (zaposleni, pogodbeni izvajalci in študenti), ki imate kakršnekoli simptome okužbe (izguba vonja, izguba okusa, povišana temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, …) ali ste bile v rizičnem stiku z obolelo osebo, morate ostati doma, se samoizolirati in opraviti PCR test. V primeru okužbe morate obvestiti referat za študijske zadeve (041 322 499 ali referat@vsgi.si).

V prostorih šole je obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok ob samem vstopu v šolo. Pri prihodu v šolo imejte pripravljeno dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT, da na vhodu ne bo prihajalo do večjih zastojev.

 

Ta protokol velja od 2.11.2021 do nadaljnjega.