Novice spletnega mesta

Preventivni ukrepi in študij na VŠGI Kranj

Preventivni ukrepi in študij na VŠGI Kranj

od Gregor Cilenšek -
Number of replies: 0

Spoštovani!

Ukrepi proti širjenju koronavirusa covid19 na VŠGI Kranj, ki si bili sprva sprejeti do danes, se zaradi splošne nevarnosti, razglasitve epidemije v Republiki Sloveniji in sklepa vlade Republike Slovenije o začasnem zaprtju vseh fakultet, podaljšajo do nadaljnjega.

Ukrepi ostajajo enaki. Predavanja in druge kontaktne oblike študijskih aktivnosti se prekinejo (izpiti, zagovori diplomskih nalog). Odpovedane so uradne ure šole (referat, knjižnica ter drugi strokovni in pedagoški sodelavci).

Ukrepi na VŠGI Kranj za optimalno nadaljevanje študija:

  1. Vodstvo šole in njeni predavatelji si prizadevamo študentom omogočiti nemoteno nadaljevanje študija. Nekatera predavanja smo prestavili na kasnejše datume (Vzdrževanje in prenova objektov), druga se bodo izvedla oz. se že izvajajo v obliki delnega e-študija (posneta predavanja, vaje in navodila za samostojno delo za predmete Statika 2, Matematika 2, Osnove stavbarstva) in kasneje po potrebi dopolnili s predavanji, vajami. Predavanja s pričetkom v maju in kasneje zaenkrat ostajajo na urniku, kot je mišljeno. S predavatelji preostalih predmetov (Jeklene konstrukcije, Gradbeni materiali, Inženirski objekti) se še dogovarjamo. Študente pozivamo naj bodo pozorni tudi na obvestila predavateljev v spletni učilnici pod posameznimi predmeti.
  2. Odpovedani izpiti se bodo nadomestili takoj, ko bo to mogoče. Prav tako bodo po potrebi razpisani dodatni izpitni roki v junijskem in septembrskem izpitnem obdobju.
  3. Aprilski rok za zagovor diplom se prestavi na junij.
  4. Referat in vodstvo šole smo vam na voljo preko e-pošte ali telefona. Predavatelji so vam na voljo preko e-pošte.

Čeprav smo se znašli v izjemni situaciji je vredno poizkusiti najti nekaj pozitivnega tudi v tem. V kolikor v teh dneh izolacije ostajate doma, je lahko to tudi priložnost za študij. V kolikor ostajate na delu zaradi opravljanja dela, ki je potrebno za nemoteno delovanje države, se vam za to tudi mi zahvaljujemo.

Ostanite zdravi.